Over Botanique

Botanique gaat uit van natuurlijke schoonheid en de invloed die de kracht van de natuur hierop heeft. De producten zijn dan ook geïnspireerd op het goede dat de natuur te bieden heeft. Ze combineren de voedende, hydraterende en herstellende werking van krachtige planten met moderne wetenschap. We zijn er namelijk van overtuigd dat dit een positieve invloed heeft op de natuurlijke schoonheid van huid en haar. Het resultaat is een uitgebalanceerde reeks effectieve producten voor dagelijks gebruik.

Botanique: cosmetica uit plantaardige en natuurlijke grondstoffen
• gecertificeerde natuurlijke cosmetica 
• vrij van synthetische geur- en kleurstoffen en conserveringsmiddelen
• vrij van minerale oliën, parabenen, siliconen en PEG 
• met natuurlijke plantenextracten en hoogwaardige etherische oliën

ZERO-plastic inside

Er is niets lekkerder dan in een schone en frisse buitenomgeving nieuwe energie op te doen. De natuur schenkt ons zoveel: zuurstof, water, warmte, voedsel, seizoenen en prachtige bloemen en planten. Zonder de kracht van de natuur zouden onze producten niet eens bestaan! De natuur ligt ons dicht aan het hart en we willen er daarom zuinig en liefdevol mee omgaan.
Wij kiezen ervoor om geen micro- en nanoplastics aan onze producten toe te voegen. In veel verzorgingsproducten worden deze minuscule korreltjes plastic wel gebruikt, als verdikkingsmiddel of om geurstof beter vast te houden. Ze komen via de huid in ons lichaam terecht, spoelen met het afvalwater weg en kunnen niet uit ons rioolwater worden gefilterd. In het milieu breekt plastic niet af, maar fragmenteert. Overal, en met name op zee, hoopt de hoeveelheid microplastics zich op. Met dramatische gevolgen voor dieren, ecosystemen en (onze) voedselvoorziening.

Het verdient bepaald niet de schoonheidsprijs en daarom doen wij hier niet aan mee. Alle Botanique producten voldoen aan het ‘ZERO plastic inside’ keurmerk van de Plastic Soup Foundation.


Duurzamere verpakking

Bij Botanique werken we aan een zo duurzaam mogelijke verpakking. Daarom hebben we verschillende producten in het assortiment die zo min mogelijk verpakking nodig hebben:
• Onze shampoo, conditioner en face bars zitten zónder plastic verpakking direct in een kartonnen doosje.
• De gezichtscrèmes hebben geen doosjes meer om de tubes heen zitten, zodat we weer een beetje verpakkingsmateriaal besparen.
• Onze nieuwe tubes bestaan voor 55% van gerecycled materiaal. Daarnaast bestaat de volledige tube uit hetzelfde soort plastic, waardoor  het goed recyclebaar is. We werken er hard aan om op den duur alle Botanique producten zo duurzaam mogelijk verpakt te hebben.