FAQ

Hieronder staan alle vragen en antwoorden op een rijtje.

Ja. Voor onze producten gebruiken wij alleen de beste natuurlijke ingrediënten die we kunnen vinden. We maken geen gebruik van synthetische kleur- en geurstoffen en ook niet van conserveringsmiddelen. We zijn er namelijk van overtuigd dat de natuur een positieve invloed heeft op de schoonheid van huid en haar. Alle producten zijn dan ook BDIH gecertificeerd.

In het milieu gedraagt plastic zich als een sluipmoordenaar. Het breekt niet af, maar fragmenteert. Overal, en met name op zee, hoopt de hoeveelheid microplastics zich op. Met dramatische gevolgen voor dieren, ecosystemen en (onze) voedselvoorziening. De schadelijke effecten zullen nog eeuwenlang aanhouden. Producten van Botanique zijn allemaal vrij van micro- en nanoplastics!

Onze producten zijn o.a. bij Ekoplaza verkrijgbaar. Ook in de Ekoplaza webshop.

Nee. Waar mogelijk zetten wij wel biologische ingrediënten in. Sommige ingrediënten zijn echter niet biologisch beschikbaar of technisch niet acceptabel in een productreceptuur. Je herkent de biologische ingrediënten aan het sterretje (*) in de ingrediëntenlijst.

Ja. De producten zijn zonder dierlijke bestanddelen of testen geproduceerd.

Botanique producten zijn niet op dieren getest.

BDIH logo op de verpakking betekent dat het om  gecontroleerde en gecertificeerde natuurcosmetica gaat.

Deze officiële declaratiewijze is in de EU wetgeving voor cosmetica vastgelegd. De declaraties zijn onderscheidend en afwisselend in het Engels en Latijn.

Dit doen wij om onze producten een geurbeleving te geven. De parfum in Botanique producten is opgebouwd uit natuurlijke etherische oliën. Dit zijn plantaardig geurende olie extracten. Deze worden dus niet chemisch samengesteld. Wettelijk is het verplicht om deze natuurlijke geurstoffen als parfum te declareren.

Alcohol vergroot de smeerbaarheid en elegantie van de producten. Door de lage concentratie in combinatie met de andere bestanddelen droogt dit de huid niet uit.

De doosjes van Botanique zijn FSC-gecertificeerd en bij alle verpakkingen wordt gebruik gemaakt van afbreekbaar reinigingsmiddel.